Termometr z wbudowaną sondą ostrzową.
Przenośny termometr elektroniczny z wbudowaną sondą ostrzową.
Termometr do wgłębnego pomiaru (pomiar temperatury np. ciasta w piekarni, owoców w przechowalni, potraw w kuchni). Sonda ostrzowa wykonana jest ze szlachetnej stali nierdzewnej. Zastosowanie w systemie HACCP do monitorowania temperatury tzw. punktach krytycznych. Dla zastosowania w systemie HACCP termometr może zostać wyposażony w świadectwo wzorcowania przyrządu, cena 139,00zł netto. Termometr stosowany w przemyśle spożywczym, instalatorskim i laboratoryjnym. Służy również do pomiaru temperatury gazów i cieczy.
Zakres pomiarowy | -50...300°C |
Dokładność | +/-1°C (w zakresie -20...80°C); +/-2,5°C w pozostałym |
Rozdzielczość | 0,1°C |
Sonda | ze stali nierdzewnej |
Wymiary sondy ostrzowej | dł. 110 mm, średnica 3mm |
Jednostka temperatury | °C, °F |
Funkcje | - pamięć ostatniego pomiaru - autowyłączenie (po 15 minutach) - wskaźnik wyczerpania baterii - wskaźnik przekroczenia zakresu lub błędu czujnika |
Warunki pracy | -10...50°C |
Zasilanie | 1 bateria pastylkowa, litowa LR44 1,5V |
Kolor obudowy | czarny |
Certyfikaty | CE |
Produkcja | Elitech |